Fantastična otvoritev tekaške in športno rekreativne sezone v Celju

1369

Tekaška otvoritev sezone na tardicionalnem teku okrog Šmartinskega jezera je bila pravi tekaški praznik. Lepo vreme in množica tekačev, ki so se podali na dve različno dolgi trasi v dolžinah 4.4 km in 10 km je na lepo sobotono popldne v celoti napolnila prizorišče in okolica idilične lokacije v Celju. SEAT DREV 11. Velikonočni tek že leta služi kot otvoritev tekaške sezone in tudi letos je bilo tako.

Ko se je tek v zadnjih dveh letih odvijal na prestavljene termine v juniju, je tokrat končno dobil nazaj svoj težko pričakovani datum v koncu meseca marca.

V sklopu dogodka, smo tudi tokrat organizirali spomladanski dan športa za mlade, ki smo ga izkoristili za promocijo športnih aktivnosti in vzpodbujanje gibanja in športa med mladimi. Na voljo je bilo več izzivov, kjer so mladi in tudi malce starejši mladi, pokazali svoje spretnosti in sposobnosti na več točlkah in postojankah, ki smo jih pripravili na Šmartinskem jezeru. Udeleženci so bili s prikazanim zadovoljni in so obljubili, da se vrnejo, hkrati pa so zagotovili, da se bodo v prihodnje bolj pripravili.

Prizorišče so najprej ogreli najmlajši, ki so se podali na dve trasi v dolžinah 500 m in 1 km. Nekateri s starši, nekateri samostojno, vsi pa so bili v cilju zmagovalci in so prejeli zaslužene diplome.

Med njimi pa smo izžrebali tudi nekaj srečnežev, ki so prejeli spominske nahrbtnike in tekaške nogavičke uradne športne trgovine dogodka DECATHLON. ČESTITKE

Ob 10.00 uri so se na krajšo 4.4 km traso podali odrasli. Eno uro za njimi pa na kraljevsko distanco 10 km še tisti najbolj pripravljeni.

Tokrat smo bili priča rekordnim časom, ki so jih dosegli najhitrejši na obeh trasah, kjer smo imeli tudi nekaj zanimivih obrazov. Zmagovalec na krajši trasi je bil znani EXATLONOVEC Alen Lamper s časom: 15.46 minut.

Na daljši pa je vse rekorde potolkel Tadej Osvald s časom: 34.30 minut.

URADNI REZULTATI SO NA VOLJO TUKAJ.

Nekaj slik iz dogodka je že na voljo na naši FB strani TUKAJ. Ostale slike bomo objavili v teh dneh na naši FB strani in spletni strani.

Čestitke in hvala vsem za udeležbo, sezono tekov smo tako tudi uradno otvorili.

Sezono tekov pa že naslednji vikend nadaljujemo v Portorožu, kjer bo na sporedu tradicionalna otvoritev tekaške sezone na obali RIO MARE 4. PARENZANA MARATHON, kjer bo tokrat prvič častni pokrovitelj dogodka predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor.

Tudi tokrat bomo tekli na naslednji razdaljah:

  • 6 km FOR FUN
  • 13 km
  • MALI MARATON 21 km
  • štafetni tek 13 km
  • štafetni tek 21 km

Prijave so še vedno odprte in svoj nastop si lahko zagotoviš na uradni spletni strani dogodka TUKAJ.

Preveri pa seveda koledar ostalih dogodkov TUKAJ in si označi datume, kjer se ponovno vidimo.

Hvala še enkrat vsem za udeležbo in se vidimo v kratkem