Gladiatorski vikend v Celju v lepem vremenu, uspešno za nami

971

Finalni športno rekreativni dogodki Meseca športa, ki v Celju potekajo od začetka maja pa vse do 11. junija, so za nami. Lahko rečemo, da je bil gladiatorski vikend uspešno izveden, saj se je na 3 otroške trase in 3 odrasle trase podalo preko 400 udeležencev iz vseh krajev Slovenije.

V soboto so tako prizorišče ogreli najmlajši v starostih od 4 do 14 let, ki so v soncu in poligonu dobesedno uživali. Na sami trasi smo dodali posebno, novo oviro, bazen z mrzlo vodo, ki je v vroči soboti prišla ravno prav. Zanimive ovire so bile tudi skakanje v vrečah, plazenje v pajkovi mreži, gladiatorska arena in druge, v katerih so otroci pilili svoje motorične sposobnosti in krepili strah pred neznanim.

V cilju so si vsi najmlajši prislužili zasluženo medaljo in diplomo, ki bosta še dolgo časa krasili otroške sobe v celjski regiji. Izžrebali smo tudi precej lepih nagrad, ki jih je tudi tokrat zagotovil naš uradni partner in vrhunska športna trgovina, DECATHLON.

Nedelja pa je bila namenjena za tiste prave, odrasle gladiatorje. Centralno prizorišče je kaj hitro začelo pokati po šivih, saj so se ekipe že vneto pripravljale in ogrevale za spektakel v knežjem mestu. Skupek ovir smo postavili že takoj na savinjskem nabrežju. Da udeležence ne bi že takoj na začetku zeblo je poskbela ovira PRESKOK OGNJA, kjer je nekaterim požgalo dlake na nogah, nekaterim obrvi spet naslednji pa so dobili druge bojne rane. Večino ovir je povezovala prav reka Savinja, ki so jo udeleženci prečkali kar nekajkrat in je bila prava osvežitev v tem vročem dnevu.

Po sestopu iz Starega gradu so udeleženci po prečkanju Savinje zavili proti Herkulovem svetišču, kjer jih je čakala prava blatna kopel z bodečo žico in električnim pastirjem, ki je tudi tokrat povročal kar nekaj preglavic, a ni bilo nikomur preveč hudo, da bi oviro izpustil.

Po tej zelo zanimivi in kar naporni oviri, so se udeleženci spustili v Mestni park, kjer pa se je vse skupaj zares šele začelo. Tarzan, prevračanje velikih gum, plezanje preko konstrukcij in drča, so iz udeležencev potegnile maksimum. Skakanje v vrečah in metanje sulic, pa je bila le pika na i v vročih in brutalnih razmerah.

Prav tu pa je bil tudi razcep tras in tisti utrujeni oziroma bolje rečeno uživači, so se podali proti cilju. Ostalo, bolj zagrizeni pa naprej po srednji in PRO TRASI. Pred Petričkom je bil ponoven razcep in srednja trasa je še enkrat prečkala Savinjo in udeležence odpeljala nazaj proti Špici.

Gladiatorski profesionalci pa so se podali na najdaljšo in najbolj zahtevno PRO TRASO, ki je šla vse do visečega mostu. Še eno prečkanje Savinje in nazaj proti Špici. Spust s traktorskimi zračnicami po Savinji so nekateri uprizorili večkrat.

Zakaj pa ne, če je bilo v zraku preko 30 stopinj, za njimi pa že preko 10 km trase, s preko 20 ovirami in še vedno skoraj 5 km in 10 ovir do cilja.

Ciljna ravnina ob Savinji je pomenila le eno, prihajamo na centralno prizorišče, kjer smo imeli postavljen pravi raj za ljubitelje ovir. Plezanje po vrveh, velika stena, hoja po tramih in skok v bazen precej dober izziv, saj so se v naši senci pod lipami, v prijetni glasbi, pečenemu odojku in čevapčičih, veselili in podoživljali dogodek vse do poznih popoldanskih ur.

Vse to in še več je bilo za nekatere kar naporno in vidno utrujeni so po 5 urah uživanja na dogodku zapuščali prizorišče. Seveda z obljubo, ŠE SE VRNEMO.

Čestitke vsem nastopajočim.

VSE SLIKE bomo objavili na naši FB STRANI TUKAJ.

Nekaj slik je na voljo tudi na našem IG profilu: urbanigladiator

Nekaj filmčkov in priprav na dogodek pa smo seevda objavili tudi na našem novem TIK TOK profilu: fatburnevents22.

Posebna zahvala gre: Mestni občini Celje za vključitev v projekt Mesec športa in naslednjim podjetjem: Generalni pokrovitelj TRGOVINA HOJNIK, uradna športna trgovina DECATHLON, uradna vozila SEAT DREV ter šotori in hale OGIS.

Zahvala tudi pokroviteljem ovir, brez katerih dogodka ne bi bilo: SIMBIO, POKRAJINSKI MUZEJ, GRAFIKA ZLATEČAN, HABECO, POCINKOVALNICA CELJE, RIO MARE, BOROTALCO, ZELENICE, ŠPICA, PARACELZUS, BROLINE, GASILCI PGD BABNO ter reševalci iz vode, potapljači, jamarji, reditelji, skavti in zdravstvena služba, ki je skrbela, da je šlo vse gladko s čim manj poškodbami ter seveda naša ekipa, da je sprejela izziv, postavila vse ovire in pripravila vrhunski gladiatorski dogodek. HVALA VAM VSEM IZ SRCA.

Dogodki nikoli ne minejo, da nekoga ne bi nekaj motilo, zato se zahvaljujemo tudi vsem, ki so nam odstranili ali pa obrnili označevalne table, pokradli vrvi po dogodku, potrgali žice… Verjemite nam, naslednjič se bomo še bolj potrudili in ovire še dodatno zavarovali, da vam bo še težje nagajati in potem se boste mogoče odločili, da je pa bolje sodelovati, kot iti proti nam 😛

Naslednji gladiatorski dogodek je v MARIBORU v nedeljo 19. junija, cenejše prijave za ekipe samo še do JUTRI, srede 8. junija. Prijaviš se lahko TUKAJ.

Potem pa počitnice.

SREČNO IN ŠE ENKRAT ČESTITKE VSEM IN HVALA ZA UDELEŽBO IN PODPORO PRI ORGANIZACIJI IN IZVEDBI DOGODKA.