Gladiatorski vikend v Celju, uspešno za nami

411

Mesec športa v knežjem mestu smo začeli z gladiatorsko zabavo. Najprej so v soboto trase ogreli najmlajši in sicer na dogodku MALI OTROŠKI URBANI GLADIATORČEK CELJE 2023.

Priča smo bili izredno zavzetim nastopom in zelo motiviranimi najmlajšimi udeleženci, ki jih kljub izredno tematsko prepletenem in zahtevnem poligonu, nismu uspeli utruditi.

Otroci so pilili kooordinacijo, premagovali strah, preskakovali ovire, vlekli gume, plezali čez stene in metali sulice. Ampak to ni bilo dovolj. Otroci so tekli, se borili v gladiatorski areni in tudi skočili v bazen z mrzlo vodo, da se niso preveč pregreli.

Najbolj so bili verjetno veseli starši, saj so imeli bolj mirno popoldne. So pa otroci vsekakor napredovali in priča smo bili hudim zmagovalnim bojem. Otroke smo razdelili v 3 starostne skupine in 3 zahtevnostne stopnje, seveda pa smo si vsi progo najprej ogledali in šli čez vse ovire, da so le te otroci najbolj spoznali. Tako potem med samim tekmovanjem ni bilo nobenih nejasnosti.

Po izpeljanih trasah smo za konec še enkrat povabili vse najmlajše na zadnji FINALNI KROG, kjer so se še enkrat spopadli z vsemi ovirami. Zato pa za nagrado v cilju prejeli slasten štrudelj in spili precej tekočine, da so vsaj deloma povrnili izgubljeno energijo.

GALERIJA SLIK IZ OTROŠKEGA DOGODKA JE NA VOLJO TUKAJ.

Slike pa so na voljo tudi na naši FB STRANI TUKAJ.

Ob koncu dogodka smo izžrebali kar precej nagrad naših pokroviteljev. Vsi otroci pa so v cilju prejeli tudi spominske diplome in spominske medalje, ki bodo še dolgo spominjale na prelep otroški dogodek, ki je tudi tokrat potekal v sončnem vremenu na Savinjskem nabrežju, v knežjem mestu.

URBANI GLADIATOR CELJE, NAJBOLJ BLATNA ZABAVA ZA ODRASLE

Nedelja je bila rezervirana za tiste prave gladiatorje. Kar precej smo imeli na koncu težav, da smo uspeli vse ovire sfiniširati in postaviti ter omogočiti premagovanje, saj je po sobotnem dogodku prizorišče in štajersko zajel hud dež in nevihte, ki so trajale skoraj do jutra. Na srečo se je vreme izboljšalo in na dan dogodka smo imeli idealne pogoje, sonce na trasi, mednarodno udeležbo, le Savinja je bila malce bolj deroča.

Če so imeli najmlajši poligon le na Savinjskem nabrežju, smo za tiste večje, starejše gladiatorje pripravili organiziran “športni ogled celotnega Celja z okolico”, kjer smo postavili preko 30 tematskih ovir na priljubljenih in prelepih zgodovinskih celjskih točkah. Udeleženci so tako ovire premagovali s startom in ciljem na Savinjskem nabrežju, se preko splavarskega mostu podali v Mestni park, kjer so skakali iz kontejnerja v kontejner in na Herkulovem svetišču plazili pod bodečo žico.

Prečkali so tudi Voglajno in se po Pelikanovi poti podali na Stari grad, kjer so hodili po hoduljah. Ob vračanju so prečkali Savinjo in se podali nazaj v Mestni park. Bolj pogumni so nadaljevali ob Savinji proti Petričku, najbolj pogumni pa vse do Visečega mostu in ob Savinji nazaj proti cilju. Seveda pa smo najbolj atraktivne ovire pripravili za začetek in konec gladiatorske preizkušnje, kjer so pilili točnost, pogum in moč.

Potop v bazenu z mrzlo vodo, je bil tik pred ciljem, da udeleženci niso prišli preveč umazani skozi cilj 😉

Ovira tarzan z gimnastičnimi krogi, se je izkazala za najtežjo, saj so moči proti koncu že pojenjale in le redki so prišli čez celo oviro brez pomoči ali kazni

Preskok ognja je bil za nekatere poziranje pred našimi fotografi, nekateri pa so oviro zaradi strahu tudi obšli.

Dogodek je povezoval znani celjski voditelj Iztok Gartner, ki je množico udeležencev na ciljnem prizorišču pošteno zabaval. Na voljo pa smo imeli tudi pestro gostinsko ponudbo, da so udeleženci lažje povrnili pokurjene kalorije, predvsem tekoče. Izžrebali smo seveda tudi precej bogatih nagrad in jih podelili med nastopajoče.

Hvala vsem partnerjem za podporo pri izvedbi ovir in pokroviteljem za podporo dogodka:

 • MESTNA OBČINA CELJE za vključitev v projekt Mesec športa v knežjem mestu,
 • DECATHLON,
 • Avtocenter FRIMOBIL,
 • HABECO,
 • BIOSTEEL,
 • VIDIM očesni center,
 • OGIS,
 • SIMBIO,
 • ZELENICE,
 • BROLINE,
 • POCINKOVALNICA

Zahvala pa tudi naši celotni organizacijski ekipi, ki je skrbela za postavitev ovir, označevanje trase in odstranitev ovir. Tega je bilo res ogromno, če govorimo o kilogramih, slabih 50 ton materiala za ovire. Pri postavitvi tako pred dogodkom kot tudi po dogodku, pa nam je zelo nagajalo vreme, saj je ves čas deževalo in je bilo vsled tega vse še najmanj 2 krat težje. Ampak ko vidiš nasmejane in utrujene obraze udeležencev v cilju, je vse poplačano. Hvala vam za udeležbo in podporo dogodka.

SLIKE IN VIDEO UTRINKI IZ DOGODKA SO NA VOLJO NA NAŠI FB STRANI TUKAJ.

Na voljo pa bodo slike seveda tudi v naših galerijah in sicer TUKAJ.

Naslednji gladiatorski dogodek bo na sporedu 18. junija v Mariboru. V tem tednu še lahko izkoristite popust za prijavo, sestavite ekipe in pridete na gladiatorja v Maribor. PRIJAVA je na voljo na uradni spletni strani dogodkov v Mariboru TUKAJ.

Čestitke vsem za udeležbo in se vidimo v kratkem 🙂