Premierni HABECO BIZNIS RUN CELJE, razgibal zaposlene v celjskih podjetjih

2282

Sončen petek, odlična lokacija, dobra družba in premierni dogodek na celjski Špici. Vse to so bile sestavine za nadaljevanje serije dogodkov, namenjenih zaposlenih v podjetjih in organizacijah. Habeco biznis run Celje je tudi tokrat potekal na trasi v dolžini 10 km, ki so jo štafete odtekle v krogih dolžine 2 km.

Nastop je bil možen za 2, 3, 4 ali 5 članske ekipe, pogoj pa le eden in sicer vsak član lahko odteče ali hodi v kosu le en krog, preda štafeto, ki nadaljuje naprej, dokler ekipa ne preteče 5 krogov oz 10 km.

Naravna lokacija trase na Špici, ves čas poteka ob Savinji, ki pa je kljub poznemu startu (19.00) in peščeni oz travnati podlagi, že po prvem krogu iz tekmovalcev privabila znoj, a na lica narisala nasmehe, ki so jih povzročili tudi glasni navijači na startno ciljni lokaciji, kjer se je vršila predaja štafet.

Po skupinskem ogrevanju naših punc iz DECATHLONa, je šlo zares in popuščanja med ekipami je bilo vedno manj in vedno več je bilo prisotnega rivalstva, tekmovalnosti in na koncu spodbujanja posameznikov, ki so čakali na predaje štafet.

Bistvo dogodka je bilo predvsem druženje med sodelavci, teambuilding in spodbujanje. Čas je bil v celoti drugotnega pomena. Šlo je za ekipo podjetja oz organizacije.

Med udeležence smo pri prijavah pripravili cel kup daril pokroviteljev:

 • tekaška majica z dolgimi rokavi HABECO
 • funkcionalne nogavičke DECATHLON
 • energijski napitek SHARK
 • vrhunski prigrizek RIO MARE
 • bon za CLEW PIVO
 • in seveda bon za kulinarični zaključek na ŠPICI

Na prizorišču smo imeli na voljo na ogled tudi floto vozil BMW SELMAR, ki je bil kot URADNA VOZILA DOGODKA, predstavljena na centralnem prizorišču ob trasi.

Da pa je potrebno vseeno malce dobre volje in zagnanosti, smo za primerjavo že zagotovili tudi rezultate posameznikov in krogov, ki so jih pretekli člani štafet, da boste lažje primerjali svoje čase s časi konkurence.

REZULTATI so na voljo spodaj:

SLIKE bomo naložili tekom dneva v naše galerije. Nekaj pa jih je že na voljo na naši FB STRANI TUKAJ.

V sklopu dogodka smo tokrat izvedli tudi HUMANITARNO NOTO v sodelovanju s projektom BOTRSTVO, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Moste Ljubljana. Tu smo se odločili, da bomo za vsak petečen kilometer vsake štafete namenili 1 EUR in podprli poslanstvo omenjene organizacije.

Druženje smo nadaljevali ob koncertu skupine EARTH SHOCK, ki je v sodelovanju s pivarno CLEW poskrbela za lokalno pivo, ki so ga udeleženci lahko testirali v sklopu dogodka in čakanja na predajo štafet kar v ciljni ravnini.

Pridružil se nam je tudi vice svetovni prvak v boardanju in ambasador dogodka TIM MASTNAK (na sliki spodaj desno), ki je pozdravil udeležence in potrdil udeležo na naslednjem dogodku BIZNIS RUN. Vodja prireditve NINO COKAN (na sliki na sredini) je skrbel, da je vse potekalo po planu. Navzoče pa je nagovoril tudi DUŠAN KONDA (na sliki spodaj levo) predsednik Kajak kanu kluba Celje in vodja lokacije na Špici ter organizator največjih celjskih športnih in glasbenih dogodkov.

Še enkrat čestitke vsem udeležencem in hvala za podporo dogodku. Posebna zahvala gre še vsem partnerjem dogodka:

 • GENERALNI POKROVITELJ: HABECO
 • ČASTNI POKROVITELJ: OBČINA CELJE
 • GLAVNI POKROVITELJI: DECATHLON, GRAFIKA ZLATEČAN, SHARK, RIO MARE, BMW SELMAR
 • POKROVITELJI: OGIS, EMCO, POCINKOVALNICA, OPTIKA TERŽAN, LADJICA REGINA, VODA VILA, ELEKTROSIGNAL
 • PARTNER: KAJAK KANU CENTER ŠPICA

Veselimo se naslednjega dogodka, ki bo v Ljubljani v petek, 13. septembra na lokaciji Mestni trg, v centru najlepšega mesta v Evropi. Prijave bomo odprli v kratkem na naši uradni spletni strani dogodkov v Ljubljani, ki je na voljo TUKAJ.