S Celjsko zimsko tekaško pohodniško ligo, odprli priprave na novo sezono

748

V nedeljo 14. novembra smo na markantni celjski lokaciji s pogledom na Stari grad, pri Splavarju poleg Kavarne Miško knjižko, pričeli s PREMIERNO Celjsko Zimsko Tekaško Pohodniško ligo ali na kratko CZTPL. Kaj to sploh je in zakaj se je udeležite, lahko preberete na naši strani TUKAJ. Dejstvo pa je, da nam vsem v turobnem zimskem času, kaj hitro lahko pade motivacija in nimamo več zagona za rekreacijo. Dnevi so krajši, zunaj je mrzlo in še tisoč in en izgovor najdemo, da se rajši zleknemo doma pred TV in se bašemo s prepovedanimi razvadami.

Da bo tega čim manj in da bomo novo sezono pričakali zmotivirani in pripravljeni, smo za vas pripravili tekmovalni sistem, kjer bo preizkus vsako nedeljo in sicer na drugi trasi. Seveda vsak po svojih zmožnostih, kjer je bistvo druženje, zabava in kanček tekmovalnosti

Prva tekma je tako že za nami in to nedeljo nas čaka že druga. Lokacije, kjer so naše trase, smo pametno izbrali pri naših priljubljenih gostinskih lokalih, kjer se bomo vedno po teku ali hoji okrepčali z vodo, čajem in sladkimi razvadami. Točke startov in ciljev so so:

  • TRASA 1, Splavar, Kavarna Miško knjižko (start, cilj)
  • TRASA 2, Kavarna valentinin kotiček, Polule (start, cilj)
  • TRASA 3, Gostilna Francl, Zagrad (start), Celjska koča preko Grmade (cilj)
  • TRASA 4, Špica (start, cilj)

Trase so ravno prav dolge in primerne za vsakogar, torej od 5 do 11 km in se menjujejo vsak teden. Torej 4 trase sestavljajo 1 kolo, v celotni ligi so 4 kola, torej 16 tekem s finalnim dogodkom, ki bo na celjski Špici v nedeljo 13. marca. Zakaj ravno do takrat se sprašujete? Ker po končani ligi vam bomo dali 1 teden počitka, potem pa vas povabimo na Šmartinsko jezero, kjer odpremo sezono z Velikonočnim tekom okrog Šmartinskega jezera, ki bo v soboto 26. marca.

Udeležence CZTPL čaka bogat NAGRADNI SKLAD, ki je sedaj že znatno narasel in bo v višini 2.800 EUR+, in smo ga razdelili v tri dele in sicer po sledečem ključu:

  • Mesečni nagradni sklad (v višini 500 EUR) bomo izžrebali na vsaki 4. tekmi, kjer bomo med vsemi sodelujočimi v štirih tekmah kola izžrebali bogate nagrade: 1X vrednostni bon DECATHLON v višini 100 EUR, 2X vrednostni bon GOSTILNA FRANCL v višini 50 EUR, 5X vrednostni bon VALENTININ KOTIČEK, 5X nagrada ŠPICA, 3X SLADICA KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO, 2X startnina VELIKONOČNI TEK OKROG ŠMARTINSKEGA JEZERA, 2X startnina NOČNI TEK CELJE, 2X startnina ULTRA TRAIL SAVINJA, 2X startnina NOČNI TEK PORTOROŽ, 5x VREDNOSTNI BON masaža hrbta.
  • Najhitrejše čase absolutno na posameznih trasah bomo nagradili z vrednostnim bonom DECATHLON v višini 50 EUR. Torej 4×50 EUR (skupaj 200 EUR) bomo razdelili na finalnem dogodku med najhitrejše posameznike na dotičnih trasah.
  • Skupni zmagovalci v točkovanju med moškimi in med ženskami, si bodo razdelili nagradni sklad v vrednostnih bonih DECATHLON v višini 600 EUR in sicer 1. MESTO (vrednostni bon za 150 EUR), 2. MESTO (vrednostni bon za 100 EUR), 3. MESTO (vrednostni bon za 50 EUR).

Naredite torej nekaj zase in boste za to še bogato nagrajeni, kaj je še lepšega :).

Vse dodatne info pa bodo na voljo tudi na naših socialnih omrežjih in sicer: 

Pridi in MIGAJ Z NAMI.

Se vidimo v nedeljo, prijave so odprte TUKAJ.