S prvo ogledno turo, otvorili sezono traila

1307

Priprave za premierni OGIS Ultra trail Savinja so v polnem teku. Na seznamu je že preko 150 prijavljenih udeležencev za dogodek, ki ga bo Celje gostilo od 29.-31. maja. Vsled tega smo pričeli s pripravljalnimi turami, ki bodo potekale vsakih 14 dni na trasah traila. Nekatere pa tudi v bližnji in daljni okolici Celja.

Kaj sploh je trail, komu je namenjen, zakaj na trail ali je treba hoditi ali teči, potrebujemo nahrbtnike, je kaj hrane zagotovljene po poti, so trase označene, ste prestari ali premladi za trail, potrebujete pohodne palice ali ne… Vse to in še več boste izvedeli v rednih objavah na FB STRANI Ultra trail Savinja kot tudi celoten program in koledar oglednih tur.

>___________________________________________________________________<

OGIS Ultra trail Savinja vabi, PRIJAVIŠ SE LAHKO S KLIKOM NA LINK TUKAJ

>___________________________________________________________________<

Tokrat smo začeli na celjski Špici in prehodili ter nekateri tudi pretekli trase 9 km, 15 km in 25 km. V lepem in sončnem vremenu se nas je zbralo preko 50, kar je bilo vsekakor nad pričakovanji.

Udeleženci so si na poti lahko ogledali lepote, ki jih ponuja Celje z bližnjo in daljno okolico. Začeli smo po Savinjskem nabrežju in pot nadaljevali na Stari grad, šli preko strelišča do Hudičevega grabna. Od tam nas je pot vodila vse do Celjske koče. Še prej pa so tisto, ki so se odločili za najdaljšo različico “skočili” na Srebotnik in po Barbarini poti obšli Tovsti vrh in se po spustu iz smučišča ustavili na turistični točki Celjska koča. Tu smo si ob podpori gostitelja privoščili tudi vrhunski domači čaj, ki je po besedah udeležencev vsem zelo teknil.

Pot smo nadaljevali do Zagrada, kjer smo v Polulah zavili na gozdno pot in nadaljevali do naslednje točke, Razgledni stolp. Od tu, se lepo vidi celotna celjska kotlina in Stari grad. Ko smo se na kratko spočili, pa so nekateri nadaljevali dan iz Mestnega parka še po Srčni poti na Anski vrh, vse do Petrička. Ostali pa ob Savinji nazaj na Špico.

Tu smo ob prigrizku s pršutom in sirom, poanalizirali dan in skupno zatrdili, da je bilo res super. Hvala vsem pokroviteljem dogodka OGIS, DECATHLON, ZPO, CELJSKA KOČA, POHORJE ULTRA TRAIL za nagrade in podporo dogodka ter gostitelju Celjski Špici in Dušanu Kondi za gostoljubje.

Naslednja ogledna tura bo poti spremenila, tako da si bomo ogledali pot od Špice ob Koprivnici do Nove vasi in od tam po gozdnih poteh preko Lahovne do Šmartinskega jezera. Le tega bomo obšli po nabrežju in se mimo gostilne brane ter pod Pušn šankom vrnili do Nove vasi in nazaj na Špico. Trasa bo cca 25 km. Za tiste z željo po manj, pa bo “vstopna točka” v Novi vasi (cca 18 km) ali pri Šmartinskem jezeru pri Gradu (cca 12 km).

Več na naši FB STRANI TUKAJ, kjer so tudi galerije iz prve ogledne ture.

Pa še to: ogledne ture so namenjene druženju, spoznavanju terena in opreme, predvsem pa služijo kot priprava ne le za TRAIL LETA, kot imenujemo naš dogodek, ampak za dober osebni trening in izboljšanje počutja. Zato se v turah porazdelimo na skupine glede na pripravljenost in želje posameznikov.

Vabljeni vsi, brez omejitev