V Celje prihaja trail vseh trailov, “OGIS Ultra trail Savinja”

3935

Dogodek, ki ga poznavalci že nekaj časa nestrpno pričakujemo, končno prihaja v Celje. Ultra trail Savinja pod generalnim pokroviteljstvom blagovne znamke OGIS, bo vsekakor dogodek leta v regiji.

Trail, kot že samo ime pove, je tek v naravi in v večini po gorskih in gozdnih poteh in bo v Celju speljan mimo vseh pomembnih zgodovinskih in turističnih točk, ki jih mesto z bližnjo in daljno okolico ponuja. Na voljo bo 6 tras, primernih za vse starostne skupine in vse stopnje pripravljenosti in sicer:

  • 9 km, RUMENA TRASA s 580+ m višinske razlike
  • 15 km, MODRA TRASA s 910+ m višinske razlike
  • 26 km, ORANŽNA TRASA s 1420+ m višinske razlike
  • 53 km, ZELENA TRASA s 1860+ m višinske razlike
  • 82 km, RDEČA TRASA s 3920+ m višinske razlike
  • in za konec še kraljevska
  • 114 km, PINK TRASA s 5420+ m višinske razlike.

Kot posebno čast si štejemo tudi to, da bodo najdaljši trasi šteli kot kvalifikacijski trasi za Ultra Trail du Mont Blanc, ki je vrhunec vsakega pravega ultra tekača.

Torej Ultra trail Savinja bo kvalifikacijska tekma za UTMB 2020.

Otvoritev uradne spletne strani ULTRA TRAIL SAVINJA, ki se trenutno še pospešeno finišira, bo v sredo zvečer, 20. novembra ob 20 uri in 11 minut, ko tudi odpremo globalne prijave.

Na voljo bo 1500 mest, ki verjamemo, da bodo šla za med, saj bo 3 dnevni dogodek spektakel brez primere, ki ga Celje še ni gostilo.

V sklopu dogodka Ultra trail Savinja, bodo na sporedu še koncerti, degustacije, promocije, EXPO, predstavitve in seveda razglasitev s podelitvijo nagrad najboljšim. Zaključek bo seveda finalni after party za volonterje, s katerim bomo zaključili definitivno najbolj športni vikend v Knežjem mestu.

Rezervirajte si vikend od 29. do 31. maja 2020 in pridite v Celje.

Vabljeni