V novo sezono tudi s predstavitvami naših dogodkov v tujini

536

Naš največji dogodek, ki bo tokrat v prvem vikendu septembra, OGIS 3. ULTRA TRAIL SAVINJA, smo ta vikend uspešno predstavljali na največjem trail dogodku v regiji, 100 MILJ ISTRE BY UTMB. Tridnevni tekaški spektakel, ki privabi preko 1000 udeležencev iz 30+ držav je tokrat minil v lepem vremenu, seveda pa je kot ponavadi ponagajal tudi dež in veter, ki je v tem letnem času pač istrska stalnica.

Zmagovalec najdaljše trase je tokrat postal Romun, ki je za 100 milj dolgo traso potreboval 18 ur in 26 minut.

Uspelo nam je navezati stike s kar nekaj tujimi organizatorji iz Avstrije, Hrvaške, Romunije in Bolgarije, kjer se bomo na dogodkih tudi predstavljali. Seveda se bodo tudi oni predstavljali pri nas, zato upamo, da se bo udeležba tujcev na letošnjem dogodku poznala.

Posebej pa smo veseli tudi rezultata slovenca Davida Plevnika, zmagovalca Celjske zimske tekaško pohodniške lige in člana TPD ULTRA, ki se je odlično spopadel z 67 km dolgo traso in jo končal le nekaj sekund preko 7 ur. BRAVO DAVID, očitno so se zimski treningi in nastopi na ligi obrestovali.

Ne pozabite, da so prijave za letošnji OGIS 3. ULTRA TRAIL SAVINJA ODPRTE, ki je tudi del svetovne serije UTMB in služi kot kvalifikacijska tekma, odprte na naši spletni strani TUKAJ.

Tudi tokrat pa bodo na voljo naslednje trase:

  • 4 km
  • 9 km
  • 15 km
  • 25 km
  • 53 km
  • 97 km in
  • NOVA NAJDALJŠA V SLOVENIJI, 185 km z 10.000 m višinske razlike, ki bo udeležence popeljala mimo Šmohorja, Mrzlice, Čemšeniške planine vse do Menine planine, Velike Planine do Kamniškega sedla in Okrešlja ter preko Logarske doline ob Savinji nazaj v Celje.

Tudi tokrat bomo v sodelovanju z DECATHLON SLOVENIJA izvedli dneve pohodništva, kjer se boste lahko sami ali skupaj s prijatelji podali na 5 NETEKMOVALNIH TRAS v dolžinah od 7-25 km.

NE POZABITE, da je rok za cenejše startnine aktualen do 25.4.