AKTUALNE INFORMACIJE

 • ZIMSKA LIGA ZA SEZONO 2022/2023 je zaključena.
 • Čestitke vsem udeležencem in udeleženkam za vztrajnost in sodelovanje ter partnerjem za podporo lige
 • Zdaj ste pripravljeni na tekaško sezono, ki jo mi pričnemo s Parenzana marathonom v Portorožu 25.3. in z Velikonočnim tekom okrog Šmartinskega jezera v Celju 2.4. PRIJAVE ZA DOGODKA SO ODPRTE TUKAJ
 • SPODAJ so objavljeni vsi letošnji rekordi tras v ženski in moški konkurenci
 • SPODAJ so že objavljeni rezultati iz finalnega odgodka
 • SPODAJ je objavljena TABELA VSEH ČASOV, iz vseh tekem letošnje lige
 • Slike iz FINALNE TEKME so že na voljo na naši FB STRANI TUKAJ.
 • SPODAJ je objavljeno tudi že končno SKUPNO TOČKOVANJE v ženski in moški konkurenci
 • SPODAJ je objavljeno tudi že končno EKIPNO TOČKOVANJE
 • POSTANI ČLAN našega tekaškega društva TPD ULTRA in izkoristi popuste za nastope na dogodkih, druži se z istomislečimi posamezniki in se nam pridruži. Več info TUKAJ
 • NE POZABI, da s tekaškimi treningi, core vajami, vajami za moč, kot dopolnilo tekaški sezoni in seveda splošni fizični pripravljenosti, nadaljujemo naprej. Treningi bodo v torek 19.00-21.00 in četrtek 19.00-21.00 v telovadnici 3. OŠ v centru Celja. Več info TUKAJ.
 • SLEDITE NAS tudi na socialnih omrežjih: FB STRANI TUKAJ, IG PROFILU TUKAJ, TIK TOK PROFILU TUKAJ
 • Generalni pokrovitelj lige: POCINKOVALNICA, glavni pokrovitelj lige in uradna športna trgovina: DECATHLON

OPIS CELJSKE ZIMSKE TEKAŠKO POHODNIŠKE LIGE

PREDSTAVITEV: Celjska Zimska Tekaško Pohodniška Liga ali na kratko CZTPL bo potekala od nedelje 13. novembra s startom na novi lokaciji PANORAMA na Šmartinskem jezeru, do vključno nedelje 5. marca, ko bo finalni dogodek na celjski Špici. Liga je namenjena tako starejšim, mlajšim, tekačem, pohodnikom kot tudi vsem rekreativcem in tekmovalcem. Vabljene ste seveda tudi ženske.

TRASE: v sklopu lige je na voljo 5 različnih tras, 3 kola in 15 tekem. Ali drugače povedano, vsak teden bo start na drugi lokaciji, ki se po 5 tekmah (enem kolu) ponovijo. Trase bodo objavljene spodaj. Na voljo so tudi GPX datoteke posameznih tras, ki si jih lahko prenesete na mobilne naprave ali ure.

MERITVE: Na startu in v cilju bomo merili čas udeležencev. Rezultate bo možno videti na prizorišču. Na spletu jih bomo objavljali tekom dneva, po tekmi. Meritve bodo ročne. Točkovanja bomo objavljali sproti in sicer v tednu do naslednjega dogodka.

BISTVO LIGE je predvsem druženje in skupni treningi, tekme, ki bodo pomagali razbiti monotonost zimskega trening obdobja, zato bo liga organizirana VSAK TEDEN v nedeljo s startom ob 11.00 na dotični lokaciji, z izjemo POSEBNIH TERMINOV:

 • božični vikend in nedelja 25. december, takrat bo namesto nedelje, liga v soboto 24. decembra
 • novo leto 1. januarja (takrat lige ne bo, ste pa toplo vabljeni na Novoletni skok v morje, ki ga v Portorožu organiziramo na novega leta dan) in
 • 19. februarja, ko lige ne bo

PRIJAVE: Cena za vsak posamezni nastop na ligi bo 7 EUR in vključuje čaj v cilju, sladico, startne številke, meritve, označitev tras, okrepčevalnice in organizacijo vsakega dogodka lige. Cena za finalni dogodek, ki bo vključeval topel obrok, razglasitve absolutno in po kategorijah, podelitev plaket, medalj in diplom bo 12 EUR. Prijave na dan vsakega posameznega dogodka, bodo odprte 30 minut pred startom in vse do starta na posamezni lokaciji. Prijave boste lahko izpolnili tudi preko spleta. Cena bo enaka. Prijave za vsako posamezno tekmo bodo na voljo par dni po končani prejšnji tekmi. Na voljo je tudi sezonska karta za katero boste s popustom odšteli 89 EUR (redna cena 110 EUR). Cena za člane TPD ULTRA JE 79 EUR. Sezonska karta poleg naštetega vključuje še:

 • personalizirano startno številko,
 • spominski nahrbtnik,
 • spominsko majico,
 • tekaške nogavice.

ORGANIZATOR: Startnino za nastope nakažete na TRR organizatorja: ŠPORTNO DRUŠTVO SLOVENC, Kocenova ulica 4, 3000 Celje, TRR: SI56 6100 0002 5168 937, SKLIC: SI00 13112022. Če potrebujete predračun ali račun za plačilo startnine s strani podjetja/kluba ali, če nakazujete za druge udeležence, nam podatke posredujte na naš e naslov: info@fatburn.si.

NAGRADNI SKLAD v višini 3.000 EUR+ bomo razdelili v tri dele in sicer po sledečem ključu:

 • Mesečni nagradni sklad bomo izžrebali po vsaki 5. tekmi, kjer bomo med vsemi sodelujočimi v petih tekmah kola, izžrebali bogate nagrade: vrednostni bon DECATHLON v vrednosti 100 EUR ter nagrade: GOSTILNA FRANCL (2x 50 EUR vrednostni bon), PANORAMA (5x vrednostni bon), ŠPICA (5x praktična nagrada), CELJSKA KOČA (5x karta za smučanje, adrenalinski parki ali bob), MIŠKO KNJIŽKO (5x vrednostni bon), VALENTININ KOTIČEK (5x vrednostni bon), SALON UPATI SI ŽIVETI (5X vrednostni bon 20 – min PRESO TERAPIJA NOG za pospešitev cirkulacije, odplavljanje laktatov iz mišic, lajšanje bolečin, izboljšanje mišične mobilnosti in hitrejšo regeneracijo) ter startnine za udeležbo na dogodkih v vrednosti cca 300 EUR+ (Parenzana marathon, Velikonočni tek, Nočni tek Celje, Nočni tek Maribor, Ultra trail Savinja, Ultra maraton Logarska dolina-Celje, Kraljevski vzpon na Kamniško sedlo, Nočni tek Ljubljanica, Nočni tek Portorož, Vege tek.
 • REKORDI TRAS oz najhitrejše čase absolutno na posameznih trasah bomo nagradili z vrednostnim bonom DECATHLON v višini 50 EUR. Torej 5×50 EUR (skupaj 250 EUR) bomo razdelili na finalnem dogodku med najhitrejše posameznike na dotičnih trasah.
 • SKUPNI ZMAGOVALCI v točkovanju tako med moškimi kot tudi med ženskami, si bodo razdelili nagradni sklad v vrednostnih bonih DECATHLON (v skupni višini 600 EUR) in sicer 1. MESTO (vrednostni bon za 150 EUR), 2. MESTO (vrednostni bon za 100 EUR), 3. MESTO (vrednostni bon za 50 EUR).

Nagradni sklad se veča iz dneva v dan in upamo, da se bo do pričetka lige še povečal. Odzivi na letošnjo premierno ligo so bili dobri in naredili bomo vse, da se CZTPL nadaljuje tudi v prihodnje in tako omogočimo pestro športno dogajanje v knežjem mestu.

TOČKOVANJE bo potekalo v absolutni razvrstitvi med moškimi in absolutni razvrstitvi med ženskami in sicer po enakem sistemu kot je bilo lani in je na voljo TUKAJ. V skupni seštevek bo štelo 10 najboljših uvrstitev. Tekmovanja v tretjem, zadnjem kolu bodo štela 50% več točk.

EKIPNO TEKMOVANJE IN TOČKOVANJE bo letošnja novost, kjer bomo seštevali točke posameznih članov znotraj klubov, ekip. Organizacije, klubi ali podjetja lahko imajo več ekip. Vsaka ekipa lahko šteje največ 3 člane (moški ali ženske). Člani ekipe se bodo formirali v celoti pred drugi tekmo in v tej zasedbi ostali celo sezono. Menjave članov med obstoječimi ekipami tekom lige, ne bodo mogoče. Možna pa bo ena menjava na sezono s članom, ki nima ekipe. V seštevku posamezne ekipe, se bodo upoštevali točke moški absolutno, ženske absolutno. Zakaj ekipno’ Da še malce bolj popestrimo zgodbo lige.

KATEGORIJE: Točkovanje bo potekalo v absolutni moški in absolutni ženski kategoriji. Pripravili pa bomo tudi točkovanje v treh moških kategorijah ter dveh oz treh ženskih kategorijah (odvisno od števila prijav).

TRENINGI ZA ZIMSKO LIGO bodo v telovadnici v centru mesta in seveda namenjeni širše, kar pomeni, da ni treba da sodelujete v ligi, da se jih udeležite, kar je za druženje in sodelovanje zelo pomembno. Treningi so sestavljeni iz prvega-tekaškega dela s šolo tehnike teka ter tekaškimi vajami, ter drugega dela-vaj za moč, core in na koncu še razteznih in sprostilnih vaj. Primerni so za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine, potekajo 2 krat tedensko v telovadnici 3. osnovne šole v centru Celja in sicer torek 19.00-21.00 in četrtek 19.00-21.00. Več info TUKAJ.

Deli s prijatelji in jih povabi na Zimsko tekaško pohodniško ligo v Celje. Bodi v FORMI z nami tudi čez zimo in se nam pridruži

REZULTATI SEZONA 2022/2023

1. KOLO

2. KOLO

3. FINALNO KOLO

LESTVICA VSEH ČASOV V SEZONI 2022/2023

SKUPNO TOČKOVANJE POSAMEZNIKI 2022/2023

EKIPNO TOČKOVANJE 2022/2023

REKORDI TRAS MOŠKI SEZONA 2022/2023

null

null

null

null

null

null

REKORDI TRAS ŽENSKE SEZONA 2022/2023

null

null

null

null

null

null

PREDSTAVITEV POSAMEZNIH TRAS, LOKACIJ, PRIJAVE...

1. TRASA, KAVARNA PANORAMA

DATUMI TEKEM: nedelja: 13.11., 18.12., 29.1.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna Panorama, Šmartinsko jezero

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 8.00 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 150 m

2. TRASA, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO – SPLAVAR

DATUMI TEKEM: nedelja: 20.11., 24.12., 5.2.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna Miško knjižko, pri Osrednji knjižnici

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 7.9 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 164 m

3. TRASA, KAVARNA VALENTININ KOTIČEK

DATUMI TEKEM: nedelja, 27.11., 8.1., 12.2.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna in slaščičarna Valentinin kotiček v Polulah

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 9.6 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 506 m

4. TRASA, GOSTILNA FRANCL – CELJSKA KOČA

DATUMI TEKEM: nedelja, 4.12., 15.1., 26.2.

LOKACIJA STARTA: Parkirišče pri Gostilni Francl v Zagradu

LOKACIJA CILJA: Celjska koča (preko Grmade)

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 3.5 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 472 m

5. TRASA, ŠPICA

DATUMI TEKEM: nedelja, 11.12., 22.1., FINALE: 5.3.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna in picerija Špica

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 10.8 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 275 m

GENERALNI POKROVITELJ

GLAVNI POKROVITELJ

PARTNERJI LOKACIJ IN LIGE

ARHIV

REZULTATI SEZONA 2021/2022

REKORDI TRAS MOŠKI

null

null

null

null

REKORDI TRAS ŽENSKE

null

null

null

null

SKUPNO TOČKOVANJE ABSOLUTNO

SKUPNO TOČKOVANJE KATEGORIJE ŽENSKE

SKUPNO TOČKOVANJE KATEGORIJE MOŠKI

VSI ČASI PO TRASAH

Za vsa vprašanja in možnosti sodelovanja smo vam na voljo na: info@fatburn.si