Rekordni 12. Vege mali maraton, v zadnjem trenutku skoraj odnesle poplave

123

Letos nam vreme pošteno kroji usodo na naših dogodkih in tako je bilo tudi ta vikend, ko je bil na sporedu še naš zadnji letošnji dogodek. 12. VEGE MALI MARATON tek z razlogom in zaključek VIDIM očesni center Fatburn tekaškega pokala je potekal na celjski Špici, priljubljeni turistični točki ob Savinji.

Dež je ponehal točno ob 8.00 uri in počasi se je začelo jasniti, kar je bil dober znak. Ob devetih je že posijalo sonce in kaj kmalu nas je pričakal prelep sončen dan brez oblačkov. Kljub temu pa je imela Savinja drugačne plane in v razlivnem območju, ki se začne le par 100 metrov od startnega prizorišča je bil dober del trase cca 300 m, poplavljen.

Iskali smo nadomestno rešitev, traso malce spremenili, ampak kljub temu je nekje bilo potrebno vodo prečkati.

To udeležencem ni predstavljalo prevelikega problema, našo odločitev so razumeli (vsaj upamo) in le tako smo lahko prireditev izpeljali. Trasa se je s tem malce podaljšala, malce smo bili mokri, ampak nekako je bilo potrebno prideti do cilja. Udeleženci so vsi uspešno prišli do cilja in tako smo s skupnimi močmi zaokrožili tekaški dan in celotno sezono.

Dogodek je minil tudi v dobrodelnem vzdušju, saj smo predstavili organizacije, ki bodo prejele donacijo, teh je bilo kar nekaj in njihove zgodbe so zagotovo ujele dober namen.

Hkrati pa tudi izžrebali glavno nagrado, OPERACIJO ZA OBE OČESI v vrednosti 5.000 EUR, ki jo je tokrat zagotovil generalni pokrovitelj FATBURN TEKAŠKEGA POKALA, VIDIM očesni center. Nagrada bo nekomu spremenila življenje, saj je športno udejstvovanje ali tek z lečami in očali prej hendikep kot prednost, zato verjamemo, da bo odlično sprejeta.

Nagrado smo izžrebali med vsemi udeleženci in podelil jo je sam lastnik VIDIM OČESNEGA CENTRA Boštjan Drev. Izžrebana je bila srečnica SUZANA HUDOKLIN. Čestitke.

REZULTATI SO NA VOLJO SPODAJ:

6.2 km https://www.arrowliveresults.com/Vegetek202362km

11.1 km https://www.arrowliveresults.com/Vegetek2023111km

14 km https://www.arrowliveresults.com/Vegetek202314km

21 km https://www.arrowliveresults.com/Vegetek202321km

SLIKE so trenutno še v galerijah na naši FB STRANI TUKAJ. Tekom tedna jih naložimo še v naše galerije:

Še enkrat hvala vsem za udeležbo, predvsem pa zahvala partnerjem za podporo pri organizaciji vseh letošnjih tekaških dogodkov, brez vas nam ne bi uspelo:

MESTNA OBČINA CELJE, VISIT CELJE, VIDIM OČESNI CENTER, DECATHLON, TERME SNOVIK, FRIMOBIL CENTER, POCINKOVALNICA CELJE, BROLINE, HABECO, GRAFIKA ZLATEČAN, OGIS, FUNDACIJA ZA ŠPORT in vsi ostali, ki verjamete v nas.

Hvala pa seveda vsem udeležencem in gledalcem, brez vas nas ne bi bilo.

SE VIDIMO V KRATKEM