Gladiatorski vikend v Celju, uspešno za nami

1264

Ta vikend so v Celju gladiatorji in najprej mali gladiatorčki, uspešno opravili z vsemi progami in ovirami ter si pridobili naziv URBANI GLADIATOR.

V soboto so trase najprej ogreli najmlajši na ARGETA JUNIOR Malem otroškem urbanem gladiatorčku. Poligon, ki smo ga letos pripravili je bil do sedaj najobsežnejši in je vseboval preko 15 ovir v enem krogu.

Tisti res najmlajši, stari 4-6 let, so naredili en skrajšan krog s prilagojenimi ovirami. Samo zato, da so se lahko malce zabavali in občutili posebno doživetje, ki ga tovrstni dogodek ponuja.

Malce starejši cel krog, ki je vključeval že nekaj bolj zahtevnih postaj. Starejši so se podali na dva kroga, najstarejši pa celo na tri kroge na Savinjskem nabrežju.

Sončno vreme in zanimive ovire so otroke res utrudile tako, da na zaključnem delu, ko povabimo vse, da se še enkrat spopadejo z ovirami, so bili otroci že pošteno utrujeni, starši pa vsekakor hvaležni.

V cilju smo poskrbeli za dodatno energijo s štrudlom. Za spomin pa vsem razdelili trdo zaslužene diplome in spominske medalje.

Po gladiatorčku nas je čakalo še trdo delo, saj je bilo potrebno do teme sfiniširati še precej ovir. Zgodaj zjutraj smo tako postavili še par točk, ki so bile potrebne za dogodek za odrasle in s tem postavili vse potrebno za otvoritveni gladiatorski dogodek sezone.

Centralno prizorišče je ponujalo prelep pogled na celjski stari grad in Savinjsko nabrežje je bilo pripravljeno za gladiatorski ples.

Najprej po prizorišču, potem ob Savinji vse do Starega gradu. Od tam pa preko Savinje nad mestni park mimo Herkulovega svetišča, skozi cel kompleks ovir v Mestnem parku, od koder je kratka trasa zavila v cilj.

Srednja in PRO trasa sta svojo pot nadaljevali naprej proti Petričku in daljša še do Visečega mostu in od tam nazaj do Špice. Od tam so se udeleženci že skoraj po Savinji vrnili do prizorišča.

Ampak to še ni bil konec. Na prizorišču jih je čakal še zadnji sklop ovir do zmagoslavnega prihoda v cilj, zaslužene medalje in diplome ter toplega obroka, ki smo ga pripravili za vse udeležence.

Po kratkem počitku je sledil žreb nagrad, ki so jih zagotovili naši pokrovitelji TRGOVINE DECATHLON, PIZZERIJA OLIVA, MEDICISKI CENTER PARACELZUS. Glavno nagrado pa je zagotovil naš dolgoletni partner SEAT SERVIS DREV, ki je z uradnimi vozili poskrbel za vrhunsko povezovanje in koordinacijo med ovirami na dogodku. Glavna nagrada je bila vikend najem vozila SEAT.

Preko 300 udeležencev na obeh dogodkih je znak, da kljub enoletni pavzi in epidemiji, udeleženci še vedno pogrešajo rekreacijo in se radi odzovejo na lepe dogodke, še posebej takšne na katere jih vežejo lepi spomini iz preteklosti.

Z veseljem bomo pripravili še zadnji, finalni gladitaor sezone v Gornji Radgoni, kamor vas že sedaj vabimo na dvodnevni spektakel, ki bo na sporedu soboto in nedeljo 25. in 26. septembra. PRIJAVE SO ODPRTE TUKAJ

Vse slike iz dogodkov tega vikenda, bodo na voljo na naši FB STRANI TUKAJ in kasneje v galerijah na naši spletni strani.

Hvala vsem za udeležbo in hvala tudi vsem pokroviteljem in partnerjem, ki so sodelovali pri postavljanju in zagotavljanju lokacij za izvedbo ovir. Hvala tudi celotni ekipi, ki je postavljala in skrbela za ovire ter podpornikom dogodka, brez vas nam ne bi uspelo.

Se vidimo.