AKTUALNE INFORMACIJE

 

 • Čestitke vsem udeležencem in udeleženkam za nastop na FINALNI 10. tekmi na celjski Špici
 • Po odtečeni zadnji tekmi je sledila pogostitev na Špici. Na zaključnem dogodku pa smo podelili spominske medalje in diplome vsem udeležencem. Seveda pa tudi vse nagrade rekorderjem tras in najboljšim v skupnem seštevku.
 • Rezultati iz zadnje 5. TEKME 2. KOLA so že na voljo TUKAJ in spodaj med REZULTATI
 • Skupno točkovanje v ženski in moški konkurenci po 10. TEKMI je že na voljo SPODAJ
 • LIGA JE S TEM ZA SEZONO 2023/2024 ZAKLJUČENA
 • Slike so že na voljo na naši FB STRANI TUKAJ
 • SLEDITE NAS tudi na socialnih omrežjih: FB STRANI TUKAJIG PROFILU TUKAJTIK TOK PROFILU TUKAJ

LOKACIJE TEKMOVANJ

KAVARNA VALENTININ KOTIČEK

KRALJEVSKA ETAPA

1. IN 6. TEKMA

KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO

KRATKA IN SLADKA ETAPA

2. IN 7. TEKMA

GOSTILNA FRANCL

3. IN 8. TEKMA

GORSKA ETAPA

ČOLNARNA MUZELJ

LEPOTE ŠMARTINSKEGA JEZERA

4. IN 9. ETAPA

KAVARNA IN PICERIJA ŠPICA

PO RAVNINI, MALO GOR IN MALO DOL

5. IN FINALNA ETAPA

OPIS CELJSKE ZIMSKE TEKAŠKO POHODNIŠKE LIGE

PREDSTAVITEV: Celjska Zimska Tekaško Pohodniška Liga ali na kratko CZTPL bo potekala od nedelje 19. novembra s startom pri Valentininem kotičku v Zagradu s KRALJEVSKO ETAPO. Liga bo trajala do vključno nedelje 10. marca, ko bo finalni dogodek na celjski Špici. Liga je namenjena tako starejšim, mlajšim, tekačem, pohodnikom kot tudi vsem rekreativcem in tekmovalcem. Vabljene ste seveda tudi ženske.

TRASE: v sklopu lige je na voljo 5 različnih tras, 2 kola in 10 tekem. Ali drugače povedano, vsak teden bo start na drugi lokaciji, ki se po 5 tekmah (enem kolu) ponovijo. Trase bodo objavljene spodaj. Na voljo so tudi GPX datoteke posameznih tras, ki si jih lahko prenesete na mobilne naprave ali ure.

MERITVE: Na startu in v cilju bomo merili čas udeležencev. Rezultate bo možno videti na prizorišču. Na spletu jih bomo objavljali tekom dneva, po tekmi. Meritve bodo ročne. Točkovanja bomo objavljali sproti in sicer v tednu do naslednjega dogodka.

BISTVO LIGE je predvsem druženje in skupni treningi, tekme, ki bodo pomagali razbiti monotonost zimskega trening obdobja, zato bo liga organizirana ob nedeljah s startom ob 11.00 na dotični lokaciji.

VSI TERMINI TEKEM SO NA VOLJO SPODAJ

PRIJAVE: Cena za vsak posamezni nastop na ligi bo 10 EUR in vključuje čaj v cilju, sladico, startne številke, meritve, označitev tras, okrepčevalnice in organizacijo vsakega dogodka lige. Cena za finalni dogodek, ki bo vključeval topel obrok, razglasitve absolutno in po kategorijah, podelitev plaket, medalj in diplom bo 15 EUR. Prijave na dan vsakega posameznega dogodka, bodo odprte 30 minut pred startom in vse do starta na posamezni lokaciji. Prijave boste lahko izpolnili tudi preko spleta. Cena bo enaka. Prijave za vsako posamezno tekmo bodo na voljo par dni po končani prejšnji tekmi.

SEZONSKA KARTA: bo na voljo tudi letos in za njo boste s popustom odšteli 70 EUR (redna cena 100 EUR). Sezonska karta poleg naštetega vključuje še:

 • personalizirano startno številko,
 • spominski nahrbtnik,
 • spominsko majico iz dogodkov organizatorja,
 • tekaške nogavice.

ORGANIZATOR: Startnino za nastope nakažete na TRR organizatorja: ŠPORTNO DRUŠTVO SLOVENC, Kocenova ulica 4, 3000 Celje, TRR: SI56 6100 0002 5168 937, SKLIC: SI00 19112023. Če potrebujete predračun ali račun za plačilo startnine s strani podjetja/kluba ali, če nakazujete za druge udeležence, nam podatke posredujte na naš e naslov: info@fatburn.si.

NAGRADNI SKLAD je še v pripravi in ga bomo razdelili v tri dele in sicer po sledečem ključu:

 • Mesečni nagradni sklad bomo izžrebali po vsaki 5. tekmi, kjer bomo med vsemi sodelujočimi v petih tekmah kola, izžrebali bogate nagrade in sicer VREDNOSTNE BONE (cca 250 EUR), STARTNINE ZA DOGODKE (cca 350 EUR). Seznam je sledeč: 2x BON DECATHLON 50 EUR, 2x BON GOSTILNA FRANCL, 2X BON CELJSKA KOČA, 2X BON VALENTININ KOTIČEK, 2X BON MIŠKO KNJIŽKO, startnina VELIKONOČNI TEK, startnina PARENZANA MARATHON, startnina PARENZANA ULTRA TRAIL, startnina ULTRA TRAIL SAVINJA, startnina NOČNI TEK CELJE, startnina NOČNI TEK MARIBOR, startnina NOČNI TEK LJUBLJANICA, startnina NOČNI TEK PORTOROŽ, startnina TRAIL VELIKA PLANINA, startnina TRAIL LJUBLJANA, startnina KAMNIŠKO SEDLO EXTREM, startnina VEGE MALI MARATON, vikend najem vozila FRIMOBIL
 • REKORDI TRAS oz najhitrejše čase V ŽENSKI IN MOŠKI KATEGORIJI na posameznih trasah (VREDNOSTNI BON DECATHLON 30 EUR-daljša trasa ali VREDNOSTNI BON DECATHLON 20 EUR-krajša trasa) bomo razdelili na finalnem dogodku med najhitrejše posameznike na dotičnih trasah. Skupna vrednost 250 EUR
 • SKUPNI ZMAGOVALCI v točkovanju tako med moškimi kot tudi med ženskami, si bodo razdelili nagradni sklad VREDNOSTNIH BONOV DECATHLON v višini 400 EUR.

TOČKOVANJE bo potekalo v absolutni razvrstitvi med moškimi in absolutni razvrstitvi med ženskami in sicer po enakem sistemu kot je bilo lani in je na voljo TUKAJ. V skupni seštevek bo štelo VSEH 10 uvrstitev.

EKIPNO TEKMOVANJE IN TOČKOVANJE bo tudi letos, več info sledi. V seštevku posamezne ekipe, se bodo upoštevali točke moški absolutno, ženske absolutno. Zakaj ekipno? Da še malce bolj popestrimo zgodbo lige.

KATEGORIJE: Točkovanje bo potekalo v absolutni moški in absolutni ženski kategoriji. Pripravili pa bomo tudi točkovanje v treh moških kategorijah ter dveh oz treh ženskih kategorijah (odvisno od števila prijav).

TRENINGI ZA ZIMSKO LIGO bodo v telovadnici v centru mesta in seveda namenjeni širše, kar pomeni, da ni treba da sodelujete v ligi, da se jih udeležite, kar je za druženje in sodelovanje zelo pomembno. Treningi so sestavljeni iz prvega-tekaškega dela s šolo tehnike teka ter tekaškimi vajami, ter drugega dela-vaj za moč, core in na koncu še razteznih in sprostilnih vaj. Primerni so za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine, potekajo 2 krat tedensko v telovadnici 3. osnovne šole v centru Celja in sicer torek 19.00-21.00 in četrtek 17.00-19.00.

Deli s prijatelji in jih povabi na Zimsko tekaško pohodniško ligo v Celje. Bodi v FORMI z nami tudi čez zimo in se nam pridruži

TRASE V SEZONI 2023/2024

SKUPNO TOČKOVANJE 2023/2024

REKORDI TRAS MOŠKI, SEZONA 2023/2024

REZULTATI SEZONA 2023/2024

PREDSTAVITEV POSAMEZNIH TRAS, LOKACIJ, PRIJAVE...

VALENTININ KOTIČEK

1. TRASA, KAVARNA VALENTININ KOTIČEK

 

DATUMI TEKEM: nedelja, 19.11., 7.1.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna in slaščičarna Valentinin kotiček v Polulah

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 9.6 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 506 m

2. TRASA, KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO – SPLAVAR

 

DATUMI TEKEM: nedelja: 26.11., 21.1.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna Miško knjižko, pri Osrednji knjižnici

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 7.9 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 164 m

gostilna-francl-celje
CELJSKA

3. TRASA, GOSTILNA FRANCL – CELJSKA KOČA

 

DATUMI TEKEM: nedelja, 3.12., 4.2.

LOKACIJA STARTA: Parkirišče pri Gostilni Francl v Zagradu

LOKACIJA CILJA: Celjska koča (preko Grmade)

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 3.5 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 472 m

šmarjak

4. TRASA, GOSTILNA MUZELJ

 

DATUMI TEKEM: nedelja: 10.12., 25.2.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Šmartinsko jezero

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 8.2 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 82 m

ŠPICA

5. TRASA, ŠPICA

 

DATUMI TEKEM: nedelja, 24.12., FINALE: 10.3.

LOKACIJA STARTA IN CILJA: Kavarna in picerija Špica

URA STARTA: ob 11.00 uri

DOLŽINA: 10.8 km

VIŠINSKA RAZLIKA: 275 m

CELJSKO ZIMSKO TEKAŠKO POHODNIŠKO LIGO PODPIRAJO

KAVARNA VALENTININ KOTIČEK

KAVARNA MIŠKO KNJIŽKO

GOSTILNA FRANCL ZAGRAD

HOTEL CELJSKA KOČA

MUZELJ ŠMARTINSKO JEZERO

KAVARNA PICERIJA ŠPICA