Rekordni Bike festival Celje, kot prvi letošnji kolesarski dogodek

1699

Tudi tokrat, so se kolesarji zbrali v velikem številu, na najbolj priljubljenem kolesarskem dogodku na štajerskem. Tradicionalni 11. Bike festival Celje, je letos potekal v zelo spremeljivem vremenu, kljub temu pa smo na startu zabeležili rekordno število udeležencev.

Razlog je bila tudi nova, kraljevska trasa v dolžini 151 km, ki je udeležence popeljala skizi celotno savinjsko dolino mimo Mozirja, Nazarja, Ljubnega, Luč, Solčave, vse do Logarske doline in še dodatnih 1 km vzpona na Pavličevo sedlo, kjer je bil tudi obrat.

Ostale trase so bile na 30 km, 63 km in 108 km primerne za vse stopnje pripravljenosti in vse starostne skupine. Veliko je bilo tokrat tudi organiziranih skupin iz podjetij in klubov, a največja je tokrat pripadla domačinom. Najštevilčnejša ekipa, je bila ekipa podjetja CETIS, s sedežem podjetja 50 m stran od centralnega prizorišča. Ekipa je štela 30+ udeležencev, ki so se podali na vse trase dogodka.

Drugi razlog za množično udeležbo pa je bil seveda tudi ta, da je bil dogodek kot prvi večji kolesarski dogodek po omejitvah v zvezi s Corona virusom, zato je bilo tudi maksimalno število udeležencev omejeno na 475 z dodatnimi pogoji izvedbe.

Diplom nismo delili zaradi upoštevanja ukrepov NIJZ.
DIPLOMO SI LAHKO TAKO NATISNETE TUKAJ:

Zahvala pri izvedbi in podpori dogodka gre naslednjim partnerjem: OBČINA CELJE, DECATHLON, MEDEX, POCINKOVALNICA, GRAFIKA ZLATEČAN, SEAT DREV, OPTIKA TERŽAN, LADJICA REGINA, OGIS, BERK in pa seveda vsem rediteljem, motoristom ter spremstvu policije, ki je skrbela za nemoten pretok množice kolesarjev na trasah.
Na voljo je kar nekaj slik iz dogodka, ki si jih lahko ogledate spodaj:

GALERIJA 1

GALERIJA 2

GALERIJA 3

Čestitke vsem udeležencem in udeleženkam. Vidimo se na naslednjem kolesarskem dogodku, ki bo 30. avgusta v Portorožu.

Na 3. GRAN FONDO PORTOROSE se lahko prijaviš TUKAJ.

Vabljeni