Ultra trail Savinja tudi v 2022 uspešno naprej

954

Največji trail dogodek v regiji, bo tudi v tem letu razveseljeval vse teka in traila željne športnike ter športnice. V pripravi je velika nadgradnja dogodka, ki je že sedaj prostorsko izredno razširjen, saj trase ob reki Savinji potekajo v 11 občinah.

V tem letu bo dogodek štel tudi kot eno izmed kvalifikacijskih tekmovanj v seriji UTMB, ki vključuje tekmovanja iz celega sveta. Prav zato smo se včlanili tudi v organizacijo ITRA (International trail running association), ki sestavlja globalni koledar tovrstnih tekmovanj. Želja je seveda privabiti v regijo ne le tekmovalce iz slovenije in sosednjih držav, temveč tudi širše.

Prav zato smo pripravili tudi najdaljšo ČRNO traso, ki bo v dolžini 185 km tudi najdaljša trasa v Sloveniji in bo udeležence vodila iz Čemšeniške planine naprej do Menine planine, Velike planine, Kamniškega sedla, Okrešlja v LOgarsko dolino in od tam do Celja. Spremljevalni in tekmovalni program je v pripravi in sproti vas bomo obveščali o novostih in aktivnostih tridnevnega spektakla športa, kulinarike in zabave.

Program ULTRA WEEKENDA je sledeč:

  • OGIS ULTRA TRAIL SAVINJA (2.9.-4.9.)
  • ULTRA MARATHON LOGARSKA DOLINA – CELJE (3.9.)
  • KRALJEVSKI VZPON NA KAMNIŠKO SEDLO IZ KAMNIŠKE BISTRICE (4.9.)

Prijave za OGIS ULTRA TRAIL SAVINJA so že odprte. Prijave za ostala dogodka, bomo odprli v kratkem

Več informacij si lahko preberete tudi na uradni spletni strani dogodkov www.ultratrailsavinja.si