Z zaključnim tekom sezone, naredili tudi nekaj dobrega

794

Tradicionalno tekaško sezono zaključimo na celjski Špici in tudi letos je bilo enako. Jubilejni tekaški dogodek VEGE TEK v lanskem letu zaradi epidemije ni bil organiziran. Zato smo toliko bolj veseli, da smo tek spravili “pod streho”.

Vrhunsko vreme in pisana množica tekačev iz cele Slovenije, se je podala na dve trasi. Mali vege tek v dolžini 6.2 km je ob Savinji udeležence vodil do visečega mostu in po drugi strani Savinje mimo Petrička do Lisc in ciljnega prostora.

Veliki vege v dolžini 11.1 km pa je do visečega mostu potekal po enaki trasi kot krajši tek, od tam dalje pa do Kasaz in ob drugi strani Savinje proti Celju.

Tokrat je bila konkurenca res močna, saj sta zmagi tako na kratki kot dolgi trasi, pobrala vrhunska atleta. Čast nam je, da si je prvo mesto prislužil aktualni državni prvak v maratonu, JANI MULEJ s časom 38.19 iz atletskega kluba Radovljica. Na najkrajši trasi pa je slavil JAKOB MULEJ s časom 22.20 iz istega kluba.

Med domačini je bil najhitrejši Jože Škodnik na tretjem mestu na krajši trasi in Blaž Brečko na tretjem mestu na daljši treasi. Oba z vrhunskimi časi, saj so bili pogoji za tek, razen nekaj vetra v prsi na začetku, naravnost idealni.

Rezultati so na voljo spodaj:

MALI VEGE, 6.2 km ABSOLUNO

VELIKI VEGE, 11.1 km ABSOLUTNO

VELIKI VEGE, 11.1 km KATEGORIJE

Slike iz dogodka so na voljo na naši FB STRANI TUKAJ.

V sklopu dogodka, pa smo tradicionalno naredili tudi nekaj dobrega, saj bomo del startnin iz dogodka kot donacije, namenili društvom, ki se ukvarjajo z živalmi.

Še enkrat čestitke vsem udeležencem in udeleženkam, ki so kljub tem čudnim časom prišli na dogodek in odtekli z nami, hvala vam. Vidimo pa se ponovno na 11. VEGE TEKU, ki bo v nedeljo, 6. novembra 2022 na celjski Špici.

Tekaška sezona je tako zaključena. Pričenjamo pa s pripravami na novo sezono in sicer tudi v Celju. Premierno bo na sporedu CELJSKA ZIMSKA TEKAŠKO POHODNIŠKA LIGA, ki se bo pričela 14.11. v nedeljo in bo trajala vse do 13. marca. 4 trase, 4 kola, 16 tekem. Start bo vsak teden na drugi lokaciji. Bogat nagradni sklad pa čaka tiste najbolj vzdržljive in pridne že vsak mesec in seveda tudi na finalnem dogodku, na zadnjem kolu lige.

Vabljeni, da migate z nami in si že sedaj zastavite svoje zimske in spomladanske cilje. VEČ INFO JE NA VOLJO TUKAJ.

Se vidimo